Yrd. Doç. Dr. Ayyub Ebrahimi ile canlı yayında Bilimin Kutsal Kasesi: Kök Hücre ve Bilinmeyenlerini konuştuk. Kaçıranlar için canlı yayından detaylar yazıda!
Nesli tükenme tehlikesinde olan yalnızca hayvanlar değil. Gıda krizi kapımızda mı? Detaylar yazımızda!
Göçler neden önemli, sonuçları ne olacak? Keyifli okumalar!
Optimist Dergisi'nin karıncalarla ilgili ilgi çekici yazısı sizinle. Keyifli okumalar!
Binyaprak, XSIGHTS ve Marketing Türkiye'nin kadın dostu şirketler ve markalar üzerine yaptığı araştırmalar sonucunda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 2018 yılında, toplumun %68'i 'kadınlar ailelerinin ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır' ifadesine katılırken, bu oran 2021 yılında %39'a düştü.
Yükselen vegan mutfak kültürü hakkındaki yazımız sizinle. Keyifli okumalar!
Yaşam standartlarını nasıl sürdürülebilir hale getirebiliriz? Keyifli okumalar!
Biyomedikal alanında doktora çalışmalarını yürütmekte olan Hatice Ferda Özgüzar ile gerçekleştirdiğimiz röportajda kendisinin çalışmalarını, eğitim ve kariyer yolculuğunu, bizlere tavsiyelerini konuştuk. Kendisine paylaşımları için teşekkür ediyor, keyifli okumalar diliyoruz!
Çevremizin ve doğamızın gün geçtikçe varlığının korunması oldukça önem kazandı.Peki daha uzun ömürlü ve temiz bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak için bizler bireysel olarak neler yapabiliriz? Basit değişiklikler ile çevreyi korumak için detaylar yazıda! Tık, tık!
Günümüzde sağlıklı olmak adına yapılan diyetlerin başında ''Glutensiz Diyet'' var. Özellikle Çölyak hastalarının tüketmemesi gereken gluten nedir ve sağlığa etkileri nelerdir göz atalım!
Sizce kahve ve çikolata tüketmek mi yoksa brokoli ve balık tüketmek mi kalp sağlığına iyi gelir? Peki, ya doğru cevap hepsiyse... İşte karşınızda kalp dostu gıdalar!
Çip üzerinde organ olur mu? Olursa potansiyeli ve geleceği nedir birlikte keşfedelim.
Her yıl rejeneratif tıp alanında translayonel araştırmalarıyla başarı elde etmiş bilim insanlarına verilen ve kök hücre dünyasının genç kaşifi Nobel Ödüllü Shinya Yamanaka'nın adını taşıyan Ogawa-Yamanaka ödülü bu yıl Marius Wernig'in oldu.
Günümüzde mekanizmaları tam olarak keşfedilememiş diyabet ve kansere bilim dünyasında yepyeni bir keşifle ismini yazdıran bilim insanlarının ses getiren makalesi PNAS dergisinde yayımlanladı.
Parkinson hastalığı; genelde yaşlılık sürecinde ortaya çıkan, beynin substansiya nigra olarak adlandırılan bölgesindeki dopamin (sinir sisteminde görevli, sinaptik bağlantıların yapımında rol oynayan önemli bir nörotransmitter) üreten nöronların (dopaminerjik nöronlar) kaybıyla ortaya çıkan nörodejeneratif bir hastalıktır.
Son yıllarda, gelişen teknoloji hayatın her alanına el atmış vaziyette. Tıptan toplum bilimlerine, akademiden ekonomiye teknolojinin parmak izleri hayatımızda yer edinmeye devam ediyor ve her gün yeni terimler, yeni alanlar ile karşı karşıya kalıyoruz.
İstanbul Kültür Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü'nden yeni mezun oldum. Bu yazıyı ise şu an Cambridge'den kaleme alıyorum. Hikayem yazıda!
2017 yılında gerçekleşen Güneş ve Ay tutulmaları ile 8 meteor yağmuru, görsel birer şölen olmuştu. Bu yıl olması beklenen gökyüzü olayları yazının devamında!
2023 BinYaprak. Tüm hakları saklıdır. Bir TurkishWIN girişimidir